Kas yra Saulės laikas

Kas yra saulės laikas? Tai laikas vietovėje be pasaulinio laiko juostų pataisų bei dirbtinai sukurtų vasaros ir žiemos laiko. Laikrodyje rodomas laikas dažnai nesutampa su Saulės laiku toje vietovėje. Taip yra dėl to, kad vienoje laiko juostoje esančios vietovės nutolusios viena nuo kitos kelis šimtus kilometrų.
Kas yra saulės laikas

Kas yra saulės laikas, kaip tai suprasti?

Kadangi Kinų Saulės kalendorius atsirado prieš kelis tūkstančius metų, kai laikrodžių su ciferblatu dar nebuvo, kinai parą padalino į 12-a vienodų laikotarpių po dvi valandas. Kiekvienas laikotarpis gavo Rytų Zodiako gyvūną. Bet jau tada kinai pastebėjo, kad skirtingose šalies vietose saulė iš už horizonto pasirodo skirtingu laiku. Todėl kinai tiksliam paros laiko nustatymui pradėjo naudoti Saulės laiką.

Pavyzdžiui, žiemą Gyvatės valanda Vilniuje prasideda 09:18 val., o Klaipėdoje – 09:35 val. (kaip parodyta žemiau esančioje lentelėje). Taip yra dėl to, kad Vilnius geografiniu požiūriu yra labiau nutolęs į rytus, nei Klaipėda. Todėl saulė iš už horizonto Vilniuje pasirodo anksčiau net 17 minučių, nei Klaipėdoje.


Kas yra saulės laikas - valandos

Kas yra saulės laikas ir kur tai taikyti

Į klausimą kur taikyti Saulės laiką, atsakysiu pavyzdžiu. Tarkim, kažkurią gruodžio dieną Jums būnant Klaipėdoje į Jūsų telefoną iš Vilniaus atėjo žinutė, kurioje Jums siūloma prisidėti prie naujo projekto. Žinutė atėjo 09:25 val.. Pasižiūrėję į viršuje esančią pirmą lentelę Jūs pastebėsite, kad žinutę Jūs gavote Drakono valandą (Klaipėdos laiku), nors išsiųsta ji buvo Gyvatės valandą (Vilniaus laiku). O tai skirtingos valandos ir energijos Jums ir asmeniui, pasiūliusiam prisidėti prie projekto. Jei minėtas asmuo skambučiui pasirinko sėkmingą valandą savo laiku, dar ne faktas, kad Jūsų laiku valanda sėkminga bus Jums. Trumpiau sakant, naujame projekte sėkmė lydės tik tą, kuris pasirinko sėkmingą valandą.

Dar saulės laiką naudoja jūrininkai (visi be išimties), lėktuvų pilotai ir t.t.. Taip yra dėl to, kad atsidūrus negyvenamoje saloje po katastrofos, ne visada gali žinoti valandas, dienas, buvimo koordinates (platumą ir ilgumą), ir t.t.. O saulė, saulė visa tai duoda. Kartais, net sekstanto įgudusiai akiai nereikia…

Jei viršuje esančios informacijos nesupratote

1. Išmokyti Jus naudotis Saulės laiko nustatymo technikomis galėčiau ir aš. Paslaugos kaina – 30 €. Nemokamai atsiųsiu vieno mėnesio Pinigų žvaigždės sušildymo aktyvacijas ir Jūsų Asmeninį mėnesio kalendorių. Apie jį galite paskaityti paspaudę žemiau esantį paveikslėlį;

2. Galite užsakyti Baczy bazinių žinių modulį. Mokymai vyksta individualiai ir per nuotolį. Daugiau apie tai sužinosite paspaudę nuorodas Mokymai ir Kainos;

3. Užsakymą siųskite man į el. paštą soltiseg@gmail.com arba į FB Messenger Andrius Šal.


Asmeninis mėnesio kalendorius su tekstu

Kodėl Kinų Saulės kalendoriuje metai dažniausiai prasideda vasario 4-ą?

Kaip jau rašiau straipsnyje Kinų Saulės kalendorius, kiekvieni Kinų Saulės kalendoriaus metai beveik visada prasideda vasario 4-ą. Taip yra dėl to, kad Kinų Saulės kalendoriaus metų pradžia nustatoma ne pagal mėnulio fazes, o pagal saulės padėtį ekliptikoje. T.y., Kinų Saulės kalendoriaus metai visada prasideda per vidurį tarp gruodžio 21-os (Žiemos saulėgrįžos) ir kovo 21-os (Pavasario lygiadienio). Išimčių, kai šio kalendoriaus metai prasideda vasario 3 ar 5 dienomis – būna, bet taip būna gana retai. Ir tai tik patvirtina faktą, kad Saulės metų pradžios data yra išvestinė iš Gamtos dėsnių. O kas yra nuo Gamtos, visada bus harmonijoje su žmogaus organizmo sistemomis, jo aplinka ir pačiu žmogumi.

Kas yra saulės laikas. Pastabos

Labai dažnai žmonės girdi, kad kiekvienų metų sausio 1 dieną ateina kokie nors nauji Kinų metai (Beždžionės, Gaidžio, ir t.t.). Šioje vietoje noriu šiek tiek problemą apšviesti:

1. Naujieji Kinų metai švęsti pradedami pagal mėnulio fazes. O mėnulio fazės kiekvienų metų sausio 1-ą dieną, būna skirtingos. Pavyzdžiui: Naujųjų 2016 Kinų metų šventimas prasidėjo vasario 8-ą dieną, o Naujųjų 2017 metų šventimas – sausio 28-ą. Tuo tarpu Naujieji metai pagal Kinų Saulės kalendorių, beveik visada prasideda tą pačią dieną – vasario 4-ą (pagal saulės padėtį ekliptikoje);

2. Jokie Kinų Naujieji metai niekada neprasideda sausio 1-ą dieną.